Presentació i conversa sobre el llibre Estuve aquí y me acordé de nosotros

09/04/2024
  • Presentació i conversa sobre el llibre Estuve aquí y me acordé de nosotros

  • Dijous, 16 de maig, a les 19h ens acompanyarà l'escriptora Anna Pacheco per a presentar-nos el llibre Estuve aquí y me acordé de vosotros. L'acte, que s'emmarca dins de les activitats del Maig Mes de l'ESS,  també constarà d'una conversa amb les plataformes Stop Creuers Tgn i Aturem Hard Rock.

    El turisme ha canviat el rostre de moltes ciutats. Tal vegada va ser un motor econòmic, però ha generat efectes no desitjats i avui és clarament insostenible. En aquest llibre l'autora explora la contradicció entre el luxe que els hotels de més estrelles venen als seus clients i la realitat social, econòmica i laboral de qui hi treballa. El resultat, a cavall entre el treball de camp antropològic, la crònica i l'assaig, mostra la cara més incòmoda del turisme, i reflexiona sobre el descans en un futur postcapitalista.

    Anna Pacheco és periodista i escriptora especialitzada en temes socials, treball, feminismes i cultura popular amb perspectiva de classe i gènere. Màster en Antropología Social, es autora del llibre Listas, guapas, limpias, y coautora del podcast Ciberlocutorio. Ha col·laborat amb mitjans de comunicació com El PaísEl SaltoEl Diario y Planta baixa (TV3), entre altres.

    La Plataforma No juguem,aturem Hard Rock és la continuació de l’Assemblea Aturem Bcn World, una plataforma ciutadana formada al 2012 per veïnes del Camp per organitzar-se contra el projecte del macro-casino que es pretén ubicar entre els municipis de Vila-seca i Salou. L’objectiu de la Plataforma és lluitar, per totes les vies possibles, per aturar l’enèsim macro-projecte de la Generalitat que ataca frontalment les condicions de vida de les habitants del territori.

    La plataforma Stop Creuers Tgn duu a terme la lluita social des del veïnat contra l’augment incessant del trànsit marítim de creuers a Tarragona .Treballen per enfortir l’oposició ciutadana a aquesta activitat altament contaminant, gran consumidora d’energia i recursos locals, i generadora d’immensos i greus impactes socials, ambientals i sanitaris, tant a escala local com global.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.